Les receptes de la Caseta

Aquí podeu trobar les receptes que anem fent en els berenars de la Caseta perquè tothom ho pugui fer a casa seva i en pugui gaudir.
Animeu-vos a probar-les!

COCA DE VIDRE

Ingredients per a la massa (per 8 coques):
-100g d'aigua
- 100g de llet
- 50g d'oli
- Un pessic de sal i de sucre
- 20g de llevat fresc o 1 sobre de llevat de panaderia (no Royal)
- 400g de farina

Per tirar sobre la massa:
- Sucre
- Oli d'oliva
- Anís dolç

Preparació:
Dissoldre el llevat fresc en una mica d'aigua tèbia. Barrejar tota la resta d'ingredients i pastar la massa. La deixarem reposar tapada amb un drap (uns 30 minuts).
Separar la massa en trossos de 50g i donar-lis forma allargada. Han de quedar ben prims. Posar-los sobre un paper de forn en una safata pel forn.
Tirar-hi per sobre el sucre, un raig d'oli i posar-los al forn ja esclafat a 180 ºC fins que el sucre comenci a tornar-se fosc (estar força atents, pequè potser siguin només 10 minuts!).
Just immediatament després de treure-les del forn afegir un rajolinet d'anís.
Les deixarem refredar sobre una reixeta.
Ja tenim les càssiques coques de vidre de Catalunya. Súper cruixents!


TARTA DE SANTIAGO


Ingredients:
- 4 ous
- 200 g de sucre
- 200 g d’ametlles moltes
- 1 llimona, mantega i sucre glacé







Preparació:
Escalfem el forn a 180ºC. En un bol fons fem batre els ous amb el sucre fins a obtenir una textura més flonja i clareta de color. Afegir les ametlles i una mica de ratlladura de llimona. Barregem bé.
Untem amb mantega un motllo rodó i hi afegim la massa.
Ho posem al forn uns 25-30 minuts.
Amb cartolina retallem una forma i quan el pastís estigui fred aquesta plantilla ens servirà per fer-hi un dibuix amb sucre glacé.


PASTÍS DE POMA


Ingredients:
- 900 g de pomes àcides
- 50 g de sucre moreno
- 2 cullerades de suc de taronja
- mitja culleradeta de canyella en pols

Per a la massa de sobre:
- 175 g de farina
- un pessic de sal
- 75 g de mantega
- 50 g de sucre


Preparació:
Escalfem el forn a 200ºC. Pelar les pomes, tallar-les per la meitat i després de treure’ls-hi el cor les tallem a rodanxes. En una cassola tapada a foc lent escalfem la poma, el sucre moreno, el suc de taronja i la canyella fins que la poma s’estovi.
Posem la preparació de poma en una safata de forn amb una cullera mirant que quedi ben repartida.
En un bol a part hi posem la farina tamisada i el pessic de sal. Tallarem la mantega a trossets i l’afegirem al bol. Barrejar la mantega amb la farina amb els dits. Aixeca una mica les mans i deixa que els trossos caiguin al bol. Segueix barrejant fins obtenir la consistència del pa ratllat. Després hi afegirem el sucre.
Posar la barreja del bol sobre la safata que conté la poma. Distribuir-la bé però sense aixafar-la.
Posar la safata al forn de 25 a 30 minuts o fins que el pastís es dauri per sobre. Serveix-lo acompanyat de nata, gelat, natilles o iogurt. 


PASTÍS DE IOGURT

Ingredients:
- 1 iogurt natural
- 1 pot d'oli (usar el pot del iogurt com a mesura)
- 3 pots de farina
- 2 pots de sucre
- 3 ous
- 1 sobre de llevat (Royal o similar)


Preparació:
1- Escalfeu el forn a 200ºC.
2- Barregeu tots els ingredients en un bol, primer els líquids (el iogurt, l'oli i els ous), després el sucre, la farina i el llevat.
3- Unteu mantega per dintre del motlle perquè no s'enganxi el pastís i després empolvoreu-lo amb farina abans d'abocar-hi la massa.
4- Poseu-lo al forn uns 20 minuts i aneu-lo controlant perquè no es cremi; per saber si està llest, punxeu el pastís amb un ganivet o un punxó i, si està llest, el ganivet us ha de sortir net.


PASTÍS DE FORMATGE ESTIL AMERICÀ

Ingredients:
Per a la base:
- un paquet de galetes Maria (o Digestive)
- 85 g de mantega
Per farcir-lo:
- 900 g de formatge crema (tipus Philadelphia)
- 200 ml de crème fraîche (o iogurt grec)
- 250 g de sucre
- 3 ous
- el suc de mitja llimona
- 3 cullerades soperes de farina de rebosteria
- un pessic de vainilla
Per la salsa de gerds:
- 300 g de gerds (poden ser congelats)
- suc de mitja llimona
- una fulla de gelatina
- 3 cullerades soperes de sucre


Preparació:
1- Preescalfem el forn a 200 ºC
2- Comencem preparant la base. Primer triturem les galetes amb l’ajut d’un robot de cuina o posant-les dins d’una bossa i colpejant-les amb un corró, fins a obtenir una pols de galeta fina.
3- Desfem la mantega i ho mesclem amb la galeta en pols (ha de quedar com sorra mullada). Cobrim la base d’un motllo desmuntable de 20 a 24 cm amb paper de forn,distribuïm per sobre la massa de galeta, pressionant bé, i la fiquem al congelador mentre preparem el farcit pel pastís de formatge.
4- Batem el formatge tipus Philadelphia amb unes varilles, afegim el sucre, la crème fraîche (o el iogurt), la vainilla, la llimona i la farina, fins a obtenir una pasta llisa. Afegim a continuació els ous d’un en un sense batre molt, just perquè s’incorporin i que no agafi massa aire la massa. Posem la mescla de formatge sobre la base de galetes que havíem preparat anteriorment.
5- Introduïm el nostre pastís de formatge en el forn i el coem 10 minuts a 200 ºC. Posteriorment baixem la temperatura a 90 ºC i ho coem durant 30 minuts més. L’interior del pastís, al bellugar-lo, semblarà un flam.
6- Un cop passat aquest temps, deixem el pastís de formatge en el forn apagat unes hores. Un cop el pastís estigui a temperatura ambient, el posem al frigorífic fins que estigui totalment fred (lo millor és preparar el pastís d’un dia per l’altre).
7- Per últim preparem la salsa de gerds. Hidratem la fulla de gelatina en un got d’aigua freda durant 5 minuts.
8- En un cassó a part escalfem els gerds rentats, amb el suc de llimona i el sucre i remenem constantment, triturant al mateix temps els gerds.
9- Si us molesten les llavors podeu colar la salsa de gerds abans del pas següent.
10- Quan la salsa de gerds estigui ben calenta i triturada al nostre gust, incorporem la gelatina ben escorreguda a aquesta mescla, remenant fins que es dissolgui totalment.
11- Distribuïm la salsa de gerds sobre el pastís i el posem de nou a la nevera fins que l’anem a consumir.


PASTÍS DE PASTANAGA (properament)


1 comentari:

  1. La recepta del pastís de poma és per llepar-se els dits. Hi dono fe!!! Realment em va sorprendre. És un pastís rústic però deliciós!

    ResponElimina